ДОПОМОГА АРМІЇ

Гуманітарна допомога для мешканців Кам’янки (Дон. обл.) у “сірій зоні”

Волонтерська група «Наш Харків» - Допомога ЗСУ

Привозячи допомогу на передову для наших бійців ми рідко замислюємося про те як живуть люди на лінії розмежування в так званій “сірій зоні”. І ось ми вирішили відвідати одне з таких сіл, називається воно Кам’янка, знаходиться поруч з Авдіївкою. У селі близько 50 будинків, населення до 100 чол. в основному дорослі та старі, в деяких сім’ях є маленькі діти. Через 1.5 км від села вже окупована бойовиками територія. Місяць тому село було щільно обстріляно сепаратистами й пошкоджено дуже багато будинків. До недавнього часу в селі 2 місяці не було світла, у людей немає ні роботи не грошей, 2 комбайни якими вони сіяли і прибирали пшеницю, згоріли в 2015 році від попадання снаряда. У селі немає жодного магазину та аптеки, торгова лавка приїзджає раз на тиждень, а іноді і раз на два тижні, буває що в селі по два тижні немає хліба. В це село взагалі ніхто не приїзджає, люди покинуті напризволяще.
Благодійний Фонд «Малоданилівська Громада» та волонтерська група «Наш Харків» привезли в Кам’янку цілий бус гуманітарної допомоги для жителів, це: Рис, борошно, макарони, чай, кава, тушонка, крупи, печиво, сухі борщі, цукерки, енергетичні батончики , соняшникова олія, пральний порошок, мило, приправи, сіль, сигаркі, мед, теплі чоботи, чоботи “дутики” та дитячі речі.
Ми не стали питати, як люди живуть в таких умовах, чи привозить хтось туди ще якісь харчі, ми це побачили по реакції мешканців, які були дуже здивовані що їм привезли допомогу. Якщо по суті, ці люди просто взагалі нікому не потрібні і покинуті. Незабаром плануємо поїхати і подивитися як живуть люди в інших таких-же селах “сірої зони”.
Волонтерська група «Наш Харків» та БФ «Малоданилівська Громада». 11.11.2016


Повернутися до списку